VIDEO//Premierul Nicolae Ciucă, apostrofat de voluntari din Vama Siret: Ați întârziat 36 de ore. În afară de două garduri și trei becuri puse pe stâlp nu aveți niciun merit aici


Intră acum și în grupul de

Premierul Nicolae Ciucă a fost apostrofat, vineri seara, în Vama Siret, de voluntari care sprijină cetățenii care părăsesc Ucraina în urma declanșării agresiunii armate din partea Federației Ruse.

Un reprezentant al unei asociații civice din Botoșani i-a reproșat premierului că instituțiile statului nu s-au implicat pentru a-i ajuta pe ucrainenii care vin în țară și că doar voluntarii au făcut acest lucru, atenționând că în Vama Siret primele trebuiau să fie instituțiile statului.

Premierul a explicat că instituțiile centrale au început încă de joi dimineața să acționeze și că acum se verifică stadiul pregătirilor pentru gestionarea măsurilor luate de autorităţi la frontiera cu Ucraina.

El a mulțumit asociațiilor care s-au mobilizat pentru sprijinirea cetățenilor din Ucraina.

„Nu m-aș fi așteptat să trăiesc să mai văd astfel de situații. De-a lungul carierei profesionale am văzut nenumărate locuri unde era foarte mulță suferință, ca și aici. Oameni care sunt nepăstuiți de ororile unui război”, a spus Ciucă.

El a remarcat că cetățenii români alături de instituțiile statului s-au mobilizat, dar a fost întrerupt de un alt activist care i-a spus că statul nu are nicio implicare.

„Tot ce vedeți aici este mobilizare doar a voluntarilor. În afară de două garduri și trei becuri puse pe stâlp nu aveți niciun merit aici. Ați întârziat 36 de ore”, a spus activistul.

Premierul i-a răspuns că a venit la Siret tocmai pentru a spune adevărul și că se acționează pentru coordonarea activităților la nivel local urmând, dacă se impune, să fie instalată o tabără pentru refugiați pe stadionul din Siret și că totul este pregătit, dar că deocamdată nu există un trafic atât de mare.


Intră acum și în grupul de