Circa 500 de persoane pe oră intră din Ucraina în România prin PTF Siret. Toate persoanele sunt transportate spre spații de cazare pregătite în localitățile din apropiere


Intră acum și în grupul de

Numărul de ucraineni care a intrat în cursul zilei de duminică prin PTF Siret în România a crescut la peste 12.000, ceea ce înseamnă un flux de circa 500 de persoane pe oră în condițiile în care procedurile de ieșire din Ucraina au fost simplificate.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat pentru News Bucovina că prin demersurile făcute pe lângă autoritățile ucrainene s-a reușit mărirea ritmului de intrare în România a persoanelor care așteptau pe kilometri întregi în Ucraina să treacă frontiera.

El a spus că se acționează coordonat în PTF Siret, iar toate persoanele care intră în țară sunt transportate la taberele mobile,  dar și în săli pregătite de autoritățile din Siret, Rădăuți sau Milișăuți.

„Este o activitate cu flux continuu și prin mobilizarea autorităților locale din județ reușim să facem față numărului mare de persoane care intră în țară și care au nevoie de sprijin”, a spus Flutur.

El a menționat că din zonele de cazare persoanelor venite din Ucraina le sunt puse la dispoziție autocare spre diverse direcții din țară.

Președintele Flutur a amintit că duminică seara a fost soluționată și problema șoferilor de TIR-uri care erau blocați la ieșirea din Ucraina prin PTF Siret și rămăseseră și fără apă și fără mâncare.


Intră acum și în grupul de