Comisarul european pentru Afaceri Interne și Migrație, la PTF Siret, în limba română: Mulțumesc România! Populația și autoritățile din Suceava au făcut atât de multe pentru a-i primi cu căldură pe ucrainenii nevoiți să-și părăsească țara


Intră acum și în grupul de

Comisarul european pentru Afaceri Interne și Migrație, Ylva Johansson,a declarat, luni, în PTF Siret că este impresionată de modul în care populația din județul Suceava și autoritățile locale s-au implicat pentru a oferi o primire călduroasă numeroaselor persoane care vin din Ucraina, o țară suverană care este atacată de Vladimir Putin.

„Este o onoare să fiu într-un loc istoric, județul Suceava. Vremea este puțin rece, dar primirea călduroasă”, a spus Johansson.

Ea a arătat că acum sunt vremuri extrem de dificile când este război din nou în Europa din cauza agresiunii lui Vladimir Putin împotriva unei națiuni suverane.

„Populația din județul Suceava, românii din toată țara, societatea civilă, organizațiile neguvernamentale,  dar și autoritățile, au făcut atât de multe pentru a primi călduros oamenii, pentru a face față situației”, a spus comisarul european.

Ea a subliniat că, arătând cum se pune în practică solidaritatea, se arată un alt mod de acțiune și alte valori pe care noi le punem în practică față de cele pe care ale lui Vladimir Putin

„Am văzut în ultimele zile unitate, acțiuni ferme și o modalitate hotărâtă în care întreaga Uniune Europeană a acționat cum n-a mai  făcut-o până acum pentru că este necesar”, a spus Johansson.

Ea a precizat că a venit să vadă cu proprii ochi ceea ce se întâmplă la intrarea în România prin Siret și să discute direct cu oamenii de aici, cu autoritățile despre situație și despre provocări.

„Sunt impresionată de ceea ce s-a realizat, de ceea ce au făcut locuitorii zonei și am văzut hotărârea în acțiune a românilor. De asemenea am văzut că este nevoie ca și Comisia Europeană să facă un pas și să asigure fonduri în personal și pentru alte aspecte”, a spus comisarul european.

Ea a mulțumit din nou României și a promis că și Comisia Europeană va pune în aplicare o puternică platformă de solidaritate pentru cetățenii ucraineni, dar și pentru țările care se implică foarte mult, cum este România și care sprijină cetățenii ucraineni nevoiți să plece din țara lor.  

La PTF Siret la vizita comisarului european au fost prezenți, între alții, ministrul de Interne, Lucian Bode, șeful DSU, Raed Arafat, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și guvernatorul regiunii Cernăuți, Serghii Osaciuk.


Intră acum și în grupul de