Patru anexe dintr-o gospodarie au ars la Gramesti


Intră acum și în grupul de

În urma unui scurtcircuit, duminică, după miezul nopţii, patru anexe au fost cuprinse de flăcări. La ora 02.11, un apel la 112 anunţa faptul că un incendiu a izbucnit la o gospodărie, aparţinând lui Mihai S., din Grămeşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, la faţa locului s-au deplasat 15 pompieri militari cu trei autospeciale de la Garda de intervenţie Siret şi o autospecială de la Detaşamentul Rădăuţi, constatând că ardeau 4 anexe gospodăreşti, respectiv bucătăria de vară, adăpostul de animale, o şură şi adăpostul de furaje pe o suprafaţă de 250 mp, precum şi furaje, lemn de foc şi de construcţie, existând pericolul de extindere la o altă anexă şi la casa de locuit.

Focul a fost lichidat complet la ora 10.00, fără să se înregistreze victime omeneşti.

Au ars acoperişul bucătăriei de vară, adăpostul de furaje, şura şi adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 250 mp, cca. 12 tone de furaje şi 5 tone de cereale, aproximativ 10 mc lemn de construcţie şi 4 mc de lemn de foc. Totodată, s-au degradat 2 mc lemn de construcţie şi 4 mc lemn de foc.
Pompierii au salvat casa de locuit şi o anexă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, datorită unui cablu electric defect sau neizolat corespunzător.


Intră acum și în grupul de