Primul centru din municipiul Suceava pentru refugiații din Ucraina va fi deschis la sala de sport a Școlii nr. 11, anunță Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea se pregătește să cazeze și în Suceava emigranți ucraineni precizând că aceste persoane ar urma să fie cazate în sălile de sport și în locurile rămase libere din internate.

Potrivit lui Lungu ar putea fi cazate un număr de 3.325 de persoane din care 2.160 în sălile de sport.

„Probabil că vom amenaja primul centru de cazare migranți în sala de sport de la Școala Generală nr. 11”, a declarat primarul.

El a spus că deja a solicitat achiziționarea unui număr de  300 de saltele.

„Să vedem cum evoluează lucrurile în perioada următoare și dacă va fi cazul voi convoca de îndată Consiliul Local, Comitetul Local pentru Situații de Urgență și vom deschide primul centru pentru mirgranți în municipiul Suceava”, a menționat primarul.

El a precizat că municipalitatea va putea pregăti masa pentru refugiați la cantina Direcției de Asistență Socială și a adăugat că sunt și persoane care se oferă să aducă produse.

Primarul a mai declarat că municipalitatea suceveană a asigurat, marți, în Vama Siret mâncare caldă pentru refugiați și că o va mai face și a amintit că a aprobat ca autobuze alte TPL să efectueze transporturi de persoane din Vama Siret spre Suceava sau în alte locații


Intră acum și în grupul de