Două trenuri cu refugiați sunt așteptate în următoarele ore în municipiul Suceava. Primăria Suceava pregătește sălile de sport de la școlile nr. 11 și nr. 9 pentru cazarea refugiaților


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, miercuri, la prânz, în ședință de îndată alocarea sumei de 300.000 de lei pentru amenajarea și funcționarea taberelor pentru refugiați din municipiu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi care a condus ședința a declarat că în municipiul Suceava vor sosi în următoarele ore două trenuri cu refugiați din Ucraina.

Astfel, unul dintre trenuri, cu șase vagoane, cu circa 500 de refugiați va veni în cursul după amiezii, iar cel de-al doilea tren va sosi în cursul nopții.

El a spus că Primăria Suceava s-a pregătit și va întâmpina refugiații în Gara Burdujeni unde vor primi mâncare caldă, sandwich-uri, cafea, ceai.

Din Gara Burdujeni vor fi repartizați de instituțiile statului.

El a arătat că refugiații care vor să rămână în municipiul Suceava vor fi duși la sala de sport de la Școala nr. 11 unde au fost pregătite 200 de paturi complet echipate.

Potrivit viceprimarului, dacă va fi nevoie, se va deschide o a doua tabără temporară în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 9.

El a menționat că masa pentru refugiați este asigurată la nivelul a 20 de lei pe zi de Guvern prin IGSU.

Harșovschi le-a spus consilierilor locali că lucrurile sunt în continuă dinamică și nu sunt deloc roz.

„Dacă va fi nevoie vom apela și la populație. Deocamdată ne descurcăm cu ceea ce are primăria”, a spus viceprimarul.

De asemenea, Primăria Suceava asigură transportul persoanelor care sosesc pe teritoriul României din Ucraina și care solicită suport pentru deplasare spre municipiul Suceava, punând la dispoziția acestora un număr de nouă autobuze.

„Mulțumesc tuturor sucevenilor care și-au oferit sprijinul și s-au mobilizat încă din primul moment al acestei crize, iar pentru cei care doresc să facă asta în continuare, primăria a deschis o linie telefonică directă la care se vor centraliza aceste solicitări.

Numărul de telefon 0230/210.678, zilnic între orele 08:00 – 18:00.”, a precizat viceprimarul.


Intră acum și în grupul de