Gheorghe Flutur anunță noi măsuri în sprijinul refugiaților: coordonare clară imediat după ce intră în țară, locuri de odihnă în parcări de pe DN 17 și DN 2, posibilitatea copiilor refugiați de a merge la școală și servicii medicale


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că au fost stabilite noi măsuri în sprijinul refugiaților ucraineni care intră în țară prin PTF Siret.

Astfel, el a spus că a fost stabilit fluxul mai clar și că după ce trec de vamă, refugiații sunt preluați de echipe de voluntari și duși spre zona celor care oferă cazare.

„Sunt oameni care nu știu ce să facă. Vin după șocul din Ucraina și trebuie preluați, discutat cu ei. Unii trebuie să-i ducem în corturi, alții, cu mama și copilul, în zonele special amenajate”, a spus Flutur.

El a precizat că s-a discutat ca să fie elaborată o hartă cu amplasamente astfel încât oamenii să știe unde sunt standurile cu mâncare caldă, locurile pentru mama și copilul, de unde pot lua, dacă au nevoie de haine groase, de pături, pampers, etc.

Președintele Flutur a mai spus că pentru cei care au nevoie există translatori care îi pot ajuta.

În ceea ce privește transportul, președintele CJ Suceava a spus că s-a discutat să fie amenajate parcări unde să înnopteze sau să ia pauză ca să nu plece obosiți la drum.

El a precizat că s-au stabilit câteva parcări unde primarii îi vor aștepta cu masă și pe DN 17 spre Ardeal și pe DN 2 spre București.

Mai mult, Gheorghe Flutur a mai anunțat că pentru copiii refugiați veniți în România există și posibilitatea să meargă la școală aici.

„ Avem 45 de profesori, învățători, educatori”, a spus Flutur care a menționat că a rugat ISJ Suceava care împreună cu Salvați Copiii să facă cu primarii astfel de demersuri pentru sprijinirea copiilor care doresc să meargă la școală.

Președintele Gheorghe Flutur a mai spus că sunt foarte multe probleme punctuale care trebuie să fie rezolvate.

„Uneori apar lucruri neprevăzute la care trebuiesc găsite soluții”, a mai declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de