Două avioane din India la Suceava să preia studenți indieni plecați din Ucraina. Gheorghe Flutur spune că se bucură că sucevenii au putut fi de folos cetățenilor din întreaga lume


Intră acum și în grupul de

Două avioane ale companiei low cost indiene IndiGo au aterizat, joi după amiaza, pe Aeroportul Suceava pentru a lua o mare parte dintre cei aproape 1000 de studenți indieni care s-au refugiat din Ucraina în România prin Vama Siret și au fost cazați temporar în săli de sport din Milișăuți și Rădăuți.

Pe Aeroportul Suceava, în doar 20 de minute, au fost cinci mișcări de aeronave, din care trei au aterizat, două ale companiei IndiGo pentru studenții indieni, o cursă charter din Atena a companiei aviatice Hahn, și a decolat o cursă Tarom spre București și încă o cursă charter.

Personalul Aeroportului Suceava face eforturi să mențină serviciile la nivel ridicat în condițiile unui trafic susținut în ultima perioadă.

Aeronava specială pentru refugiații indieni din Ucraina

Aeronava specială pentru refugiații indieni din Ucraina

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 3 martie 2022

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că se așteaptă ca numărul de pasageri procesați zilnic pe aeroport să fie de circa 3000.

În ceea ce privește studenții indieni care au fost preluați de aeronave trimise de guvernul indian, președintele Flutur a declarat că a discutat cu cei doi primari care i-au cazat ca să-i ajute cu decontarea cheltuielilor.

„Ne bucurăm că am putut fi de folos cetățenilor din întreaga lume. Suceava a devenit, în aceste condiții speciale generate de agresiunea militară din țara vecină, un centru de tranzit pentru cetățeni de pe tot globul. Sper că le lăsăm o amintire plăcută de gazde prompte și ospitaliere. Le mulțumesc primarilor pentru promptitudine și ONG-urilor pentru ajutor”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de