Klaus Iohannis: Centrul logistic european de ajutor umanitar va fi înființat lângă Aeroportul Suceava. Va colecta ajutoare umanitare din toată Europa și va duce aceste ajutoare în Ucraina și, dacă este nevoie, le va duce și în Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, sâmbătă, din tabăra mobilă de la Siret că lângă Aeroportul Suceava va fi înființat un centru logistic european de ajutor umanitar.

El a spus că actuala situație de criză umanitară determinată de război, după evaluarea autorităților române, va continua destul de mult, iar complicațiile se vor agrava.

„Noi credem că această catastrofă umanitară se va extinde, va fi nevoie de foarte multe ajutoare și aici, dar și în Ucraina. Pentru a veni în sprijinul celor care rămân în Ucraina, am decis să amenajăm aici, în județul Suceava, lângă aeroport, un centru logistic pentru ajutor umanitar, un centru logistic european. Acest centru logistic – sau un hub, cum se numește în ziua de astăzi- va funcționa sub umbrela protecției civile europene, RescEU. Va colecta ajutoare umanitare din toată Europa, de la toate organizațiile internaționale interesate și va duce aceste ajutoare în Ucraina și, dacă este nevoie, le va duce și în Republica Moldova”, a explicat președintele.

Presedintele Iohannis a sosit la Siret

Presedintele Iohannis a sosit la Siret. El ca vizita tabăra de refugiați de pe Stadion

Publicată de NewsBucovina.ro pe Sâmbătă, 5 martie 2022

El a menționat că împreună cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a văzut locația unde se va organiza acest centru logistic.

„Vom porni prima etapă în foarte scurt timp și, pe parcurs, se va extinde atât cât va fi nevoie.Împreună cu Guvernul lucrăm pentru a rezolva absolut toate situațiile care apar și atât cât va fi nevoie, atât vom face, pentru a ameliora din suferința refugiaților și a celor care rămân în Ucraina în situații complicate”, a mai spus Iohannis.


Intră acum și în grupul de