Vroia sa sperie mistretii cu o pusca de vanatoare


Intră acum și în grupul de

O puşcă de vânătoare transformată în armă de panoplie împrumutată de un fost vânător unui consătean face obiectul unui dosar penal întocmit de poliţişti. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase l-au identificat pe P. Mihai, de 73 ani din comuna Slatina, care deţinea ilegal o armă de vânătoare originală cu ţevi lise de calibru 16 mm.

Din cercetări au constatat că arma aparţine lui D. Neculai, de 54 ani, din aceeaşi localitate, fost vânător autorizat şi titularul certificatului de deţinător eliberat de I.P.J. Suceava la 09.09.2008 în care are înscrisă arma cu caracteristicile de mai sus, adusă în stare de nefuncţionare prin practicarea a două orificii în camera cartuşului pe fiecare ţeavă şi transformată în armă de panoplie.

Examinarea armei a evidenţiat adaptarea unui dispozitiv metalic confecţionat artizanal de D. Neculai pentru obturarea celor două orificii practicate în ţevi în scopul refacerii parametrilor tehnici de funcţionare ai unei arme letale şi un alt dispozitiv de fixare lanternă.

D. Neculai a înstrăinat fără drept arma lui P. Mihai care potrivit declaraţiei sale, intenţiona să facă o pândă la un lan de porumb proprietate unde îi produc pagube mistreţii.

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Arma şi cele două dispozitive artizanale au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi efectuării constatării tehnico-ştiinţifice balistice.


Intră acum și în grupul de