Gheorghe Flutur spune că se încep acțiuni pentru integrarea refugiaților ucraineni astfel încât copiii să meargă la școală, iar adulților li se prezintă oferta de angajare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, în PTF Siret că se încearcă în continuare îmbunătățirea activității în PTF Siret.

„Ne interesează, în primul rând, să fie copiii preluați foarte repede pentru că este frig. Am cerut un sistem mai bine organizat și SMURD să preia copiii cu semne de boală și duși la Spitalul Județean. Nu avem multe cazuri, dar am cerut inclusiv suplimentarea personalului medical”, a spus Flutur.

Totodată, el a arătat că a cerut ca operatorii de cablu să introducă în grila de programe posturile naționale ucrainene ca refugiații să fie informați cu știri din zonele lor.

Mai mult, AJOFM Suceava urmează să facă publică oferta cu locuri de muncă pentru refugiații din Ucraina și dacă vor sta mai mult să fie integrați inclusiv în muncă.

În ceea ce privește copiii refugiați, primarii sunt pregătiți să-i integreze la școlile din localități.

El a menționat că s-au organizat deja primele excursii cu copiii refugiați la obiective turistice din județ

Președintele Flutur a mai declarat că va încuraja copiii de refugiați să meargă la ateliere de încondeiat ouă pentru că vine Paștele și această tradiție a încondeiatului de ouă este și în Ucraina.

El a spus că vor fi mai mai multe asemenea ateliere la Moldovița, Vatra Moldoviței, Brodina, Ulma sau la muzee ale ouălor încondeiate, iar de această activitate se vor ocupa ISJ Suceava și Centrul Cultural Bucovina.


Intră acum și în grupul de