Centrul logistic european de la Suceava a devenit funcțional. Flutur: Pentru noi este o mare responsabilitate


Intră acum și în grupul de

Centrul logistic european pentru ajutoare umanitare de la Suceava a devenit funcțional, miercuri, acesta fiind amplasat pe terenul Parcului Industrial Bucovina.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că aici se va realiza stocarea, trierea, încărcarea și transportul de mărfuri către Ucraina și Republica Moldova.

„În primul rând, vor fi ajutoare din toată Europa. Uniunea Europeană a ales să facă un hub logistic aici în România, la Suceava. Pentru noi este o foarte mare responsabilitate”, a spus Flutur.

El a menționat că se dorește realizarea unui culoar securizat de transport de la Suceava până la Siret și mai departe spre Cernăuți.

„Asta obligă la o organizare din mers. Duminică și luni am lucrat la planuri pentru două drumuri alternative pentru că nu va face față doar acest drum spre aeroport. Unul spre Suceava prin Burdujeni și unul prin Dumbrăveni”, a precizat Flutur.

@newsbucovina.ro

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur explica ce se face in apropiere de Aeroportul Suceava! #ukraine🇺🇦 #suceava

♬ sunet original – NewsBucovina

El  a mai spus că în zonă există o infrastructura de hale  și că patru din opt hale sunt libere.

Președintele Flutur a menționat că în etape urmează să fie înființate noi hale în funcție de necesar.

Centrul logistic european pentru ajutoare umanitare de la Suceava va fi operaționalizat în prezența comisarului european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, care vine împreună cu  Fabrizio Curcio, șeful Departamentului de Protecție Civilă, structură din cadrul Președinției Consiliului de Miniștri din Italia și secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU.


Intră acum și în grupul de