Directorul DSP Suceava, Ioana Vlad, face apel la prudență și responsabilitate individuală: Am ieșit din starea de alertă, dar nu și din pandemie!


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, Ioana Olivia Vlad, a transmis, vineri, că deși restricțiile sanitare s-au ridicat pandemia nu s-a încheiat și a făcut apel la prudență și responsabilitate individuală.

Ioana Olivia Vlad a arătat că având în vedere situația epidemiologică și trendul continuu descrescător din ultimele săptămâni, începând cu data de 9 martie 2022, starea de alertă s-a încheiat.

„Am ieșit din starea de alertă, dar nu și din pandemie! Chiar dacă restricțiile au fost ridicate și varianta actuală a virusului SARS-CoV-2  se manifestă printr-o simptomatologie mai ușoară, chiar dacă unii dintre noi am ales să fim mai mult sau mai puțin responsabili, atragem atenția că pericolul nu a dispărut în totalitate”, a declarat directorul executiv al DSP Suceava.

Ea a subliniat că prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare.

Astfel, pentru a păstra cel mai bun nivel de protecție împotriva COVID-19, DSP Suceava recomandă:

-Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare,

-Evitarea spațiilor aglomerate fie că sunt închise sau deschise;

-Vaccinare împotriva COVID-19  în continuare;

-Spălatul mâinilor, utilizarea unui antiseptic;

-Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie curățate și dezinfectate periodic;

-Persoanele care au simptome – testare la apariția primului simptom asociat COVID-19, prezentare la medic, la centrul de evaluare;

-Persoanele cu diagnostic pozitiv, automat se izolează (vor primi concediu medical);

-Consultatarea condițiilor de călătorie în alte state accesând site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), secţiunea Condiţii de Călătorie.

Ea a precizat că măsurile fac parte din pachetul de responsabilitate individuală.

„Momentele grele pe care le am depașit împreună, printr-un susţinut efort colectiv, ne vor da puterea să trecem peste toate provocările pe care ni le rezervă viitorul. Vă mulțumim tuturor pentru înțelegerea manifestată în acești doi ani şi vă dorim sănătate!”, a concluzionat Ioana Olivia Vlad.


Intră acum și în grupul de