Erste Bank vrea sa construiasca la Suceava o clinica de cardiologie


Intră acum și în grupul de

Divizia de investiţii din cadrul băncii Erste Bank şi-a exprimat interesul în ceea ce priveşte încheierea un parteneriat public-privat cu Consiliul Judeţean Suceava în vederea construirii unei clinici de cardiologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în urma vizitei de la Suceava, efectuată la mijlocul lunii august a şefului Diviziei Investiţii al Erste Bank, Werner Weiss Raabl, în vederea analizării oportunităţilor de investiţii în parteneriat cu autorităţi din judeţul Suceava, în special în infrastructură, a primit o scrisoare de intenţie din partea instituţiei bancare privind un parteneriat în vederea construcţiei unei clinici cardiologice.

„Sunt interesaţi să investească în Spitalul judeţean de urgenţă, într-o clinică de cardiologie, în renovarea actualei secţii sau chiar o nouă construcţie în parteneriat public-privat”, a explicat Gheorghe Flutur care a menţionat că reprezentanţi ai Erste Bank urmează să vină în Suceava peste trei săptămâni în vederea continuării discuţiilor pe această temă.

Preşedintele CJ a mai spus că se impune ca unităţile spitaliceşti din judeţ să încerce să găsească investitori în vederea finanţării lucrărilor de investiţii în dezvoltare şi modernizare. El a mai arătat că în Spitalul Judeţean de Urgenţe Suceava s-au investit în ultimul an şi jumătate aproximativ 20 de milioane de lei, din care 5 milioane de lei fonduri de la bugetul judeţean şi restul fonduri guvernamentale şi externe.

Spitalul „vechi” va avea 4 secţii renovate integral

Gheorghe Flutur a mai anunţat că marţi se vor inaugura investiţiile făcute în pavilioanele vechi ale spitalului de boli infecţioase din Suceava, ce au constat în renovarea secţiilor de oncologie, TBC, Boli infecţioase şi Dermatologie. Totodată, preşedintele CJ Suceava a anunţat că a convocat primarii, directorii de spitale, reprezentanţii CAS Suceava şi DSP, dar şi ai asociaţiilor profesionale ale personalului medical pentru a face o analiză a stării de sănătate a populaţiei judeţului şi a discuta despre problemele existente după descentralizarea spitalelor.


Intră acum și în grupul de