Asistentii medicali scolari se bat sa plece la munca in strainatate dar isi vor posturile blocate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că nu va aproba concedii fără plată pentru asistenţii medicali şcolari, arătând că cine vrea să muncească în ţară să-şi facă datoria, iar cine vrea să plece la muncă în străinătate să o facă fără să blocheze postul respectiv.

Ion Lungu a spus într-o conferinţă de presă că mai multe cadre medicale şcolare medii din municipiul Suceava au cerut să li se aprobe concedii fără plată pentru un an, dar că a refuzat să le aprobe pentru că afectează astfel reţeaua locală de medicină şcolară.

„Cine vrea să lucreze în străinătate, să plece. Cine vrea să rămână în ţară, să-şi facă datoria”, a spus Lungu.

El a spus că în municipiul Suceava sunt 14 de medici şi 50 de asistente medicale, iar dacă aprobă concedii fără plată pe perioadă de un an aceste posturi vor fi blocate.

„Se întinde coarda mai mult decât se poate”, a mai spus primarul municipiului Suceava. El a anunţat că municipalitatea va investi în perioada următoare în dotarea cabinetelor medicale şcolare, în special în cele stomatologice, dar că se aşteaptă ca şi cadrele medicale să fie dedicate activităţii lor şi să nu transforme aceste cabinete medicale şcolare în cabinete private.


Intră acum și în grupul de