Sedinta de consiliu cu taieri de bugete (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul zilei de vineri se anunţă a avea loc una dintre cele mai fierbinţi şedinţe de Consiliu Judeţean. Începând cu ora 9 membrii CJ Suceava se vor reuni în regim de urgenţă pentru a analiza o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care obligă rectificarea bugetară negativă la nivelul administraţiilor locale, 80% prin formula Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi 20% Consiliul Judeţean.

Conform preşedintelui executivului judeţean, Gheorghe Flutur este vorba despre “o rectificare ce vine pe fondul diminuării surselor provenite din TVA pentru comunităţile locale. Vom încerca să găsim soluţiile prin care localităţile să fie afectate cât mai puţin dar nu avem ce face fiind vorba despre o ordonanţă care trebuie respectată”.

Per total ar urma să fie retase din bugetele administraţiilor publice locale circa 77 de miliarde de lei vechi dar conducerea Consiliului Judeţean spune că se va încerca acoperirea acestor sume prin identificarea alte sume care vor veni prin Ordonanţa 7 pentru refacerea infrastructurii sau din fondurile ce vor veni pentru şcolile din judeţ.

Pe de altă parte în cadrul aceleaşi şedinţe se vor împărţi în judeţ aproape 200 de miliarde de lei vechi. Este vorba despre 100 de miliarde de lei vechi primiţi din sponsorizările făcute de companii şi societăţi din cadrul Ministerului Economiei şi de 100.000 de lei noi de la Guvernul României, banii urmând a fi alocaţi pentru refacerea caselor şi a infrastructurii distruse de inundaţii.


Intră acum și în grupul de