Protestele politistilor nu sperie conducerea judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma anunţului făcut de conducerea Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) ar urma ca de luni poliţiştii să nu mai fie văzuţi pe strazile municipiului reşedinţă de judeţ sau ale celorlalte localităţi sucevene.

Potrivit liderului SNPPC, Marian Gruia, “din, 20 septembrie, anumite activităţi vor fi reduse. Poliţiştii vor merge în teren, dar vor sta în puncte fixe şi nu vor acţiona decât la apelurile de urgenţă 112. Poliţia rutieră nu va mai dirija circulaţia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente şi nu vor mai face audieri în dosarele penale”.

Acesta a mai adăugat că protestul poliţiştilor este similar cu cel al magistraţilor şi îşi reduce activitatea cu 75% pentru că sunt plătiţi doar 75%.

Anunţul nu a adus o îngrijorare prea mare pe fruntea conducerii Consiliului Judeţean Suceava. Prin vocea preşedintelui instituţiei, Gheorghe Flutur, aceasta a spus că nu este vorba despre un blocaj deoarece “anumite instituţii au anumite obligaţii.

Chiar dacă o parte dintre angajaţi intră într-o formă democratică de protest pe care o respectăm trebuie să existe un anumit segment care să rămână la post. Nu cred că poliţiştii îşi pot permite acţiuni de genul să iei masca de oxigen de pe faţa bolnavului că eşti supărat pe ceva”.

Mai mult şeful executivului judeţean şi-a permis şi o glumă în momentul în care s-a ridicat problema lipsei agenţilor de circulaţie de pe şosele Sucevei.
“Există şi riscul să mergă circulaţia mai bine fără ei şi atunci putem trage alte concluzii” a adăugat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de