Mica biblioteca cu volume din epoca comunista, la Sanitas Suceava


Intră acum și în grupul de

În biblioteca Uniunii Judeţene a Sanitas Suceava, aflată la etajul 10 al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, angajaţii unităţii medicale pot oricând să-şi aducă aminte de vremurile comuniste sau de principiile lui Lenin sau Marx răsfoind cărţile din epoca de aur. Este vorba despre câteva zeci de volume păstrate, potrivit reprezentaţilor sindicatului, nu din nostalgie, ci pentru persoanele care vor să „revadă” ce a fost, sau pentru generaţiile următoare.

Printre cărţi din diverse domenii, în mica bibliotecă aşa zisă „comunistă”, aflată într-o încăpere mai mică, se află vreo 33 de volume din cele vreo 55 ale operei lui Lenin, dar şi un volum din „Capitalul” de Karl Marx, opera de căpătâi a acestuia, elaborată aproape de-a lungul întregii sale vieţi. Primul volum a apărut de altfel în timpul vieţii sale, celelalte trei însă au apărut postum.

Mica bibliotecă cu mărturii din comunism se alătură cele de beletristică a sindicatului, care numără circa 4000 de volume, care se împrumută pe bază de fişă, ca la orice bibliotecă.


Intră acum și în grupul de