Vatra Dornei risca sa ramana fara apa calda si caldura in iarna ce vine (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primăria Vatra Dornei se află într-un moment destul de dificil de funcţionare pentru iarna care se apropie rapid, oficicli ai acestei insitutţii anunţand că primăria nu are stocuri de rumeguş suficiente pentru funcţionarea centralei termice din municipiu în iarna 2010-2011. Vestea a fost primită în cadrul întâlnirii pe care preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a iniţiat-o şi a avut-o cu Asociaţia Forestielor din judeţul Suceava şi la care a participat şi viceprimarul municipiului Vatra Dornei, Mircea Rusu.

Discuţiile au fost purtate pentru a găsi soluţii în vederea asigurării rumeguşului necesar funcţionării centralei termice din Vatra Dornei pe perioada sezonului rece.
Flutur a spus că stocurile de rumeguş ale Primăriei Vatra Dornei asigura doar o treime din necesarul pentru funcţionarea centralei termice pe perioada iernii.

„A apărut o problemă care mă îngrijorează foarte tare, pregătirea pentru iarnă a municipiului Vatra Dornei. Acolo avem o centrală pe rumeguş care asigură încălzirea a peste cinci mii de locuinţe, însă din păcate stocurile de rumeguş sunt foarte mici. Acum sunt în jur de 10.000 de metri cubi şi lor le trebuie vreo 35.000 – 40.000 de metri cubi”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că în urma discuţiei procesatorilor de lemn din zona Dornelor s-a găsit posibilitatea ca primăria din Vatra Dornei să primească rumeguşul gratuit, doar în condiţiile în care autorităţile vor putea asigura transportul acestuia.

În cadrul întâlnirii, majoritatea procesatorilor de lemn au arătat că livrează rumeguşul contra cost în special unor firme din Rădăuţi şi Sebeş în condiţiile în care, la Primăria din Vatra Dornei rumeguşul era furnizat gratuit, iar autorităţile nu au trimis nici maşini pentru preluarea acestuia.

Unii dintre procesatori au spus că sunt dispuşi să ofere în continuare rumeguş gratis, însă doar dacă municipalitatea din Vatra Dornei va găsi modalităţi pentru a asigura transportul.

Viceprimarul din Vatra Dornei, Mircea Rusu, a declarat că Primăria are datorii de peste 900.000 de lei firmelor care au asigurat transportul rumeguşului în anii anteriori.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus în finalul întrunirii că a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor un milion de lei pentru termoficarea din Vatra Dornei.

„Am făcut o scrisoare către Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin care am cerut pentru primăria Vatra Dornei 10 miliarde de lei vechi, pentru că ei au o problemă financiară foarte mare”, a spus Flutur.

El a arătat că a fost surprins că primarul din Vatra Dornei, Ioan Moraru, nu a făcut până în prezent demersuri la MAI pentru asigurarea de fonduri necesare asigurării încălzirii în municipiu aşa cum au făcut primarii municipiilor Suceava sau Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de