Casa de vacanta in flacari, pe Mestecanis


Intră acum și în grupul de

O casă de vacanţă aflară în construcţie a luat foc din cauza neatenţiei muncitorilor. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, joi, la ora 16:27 prin serviciul 112 s-a anunţat izbucnirea unui incendiu la casa de vacanţă proprietatea lui Valerică .D, din satul Mestecăniş, Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei intervenind cu două autospeciale .

Când pompierii au ajuns la faţa locului incendiul se manifesta violent pe circa 85mp din suprafaţa imobilului, existând pericolul de propagare la o altă construcţie existentă în imediata vecinătate, precum şi la fondul forestier situat la o distanţă de circa 8m.

Focul a fost lichidat la ora 18.25, dar au ars circa 90% din construcţia P+M realizată din lemn, şi elemente de mobilier, valoarea pagubelor produse ca urmare a evenimentului fiind estimată de către proprietar la circa 50.000 lei.

Cercetările specialiştilor au evidenţiat faptul că incendiul a fost iniţiat din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a incendiilor la manipularea lichidelor combustibile, mai exact a fost vărsat din neatenţie un recipient cu benzină la punerea în funcţiune a unui generator electric, vaporii de combustibil aprinşi iniţiind incendiul.

Pompierii militari au reuşit salvarea construcţiei învecinate şi protejarea fondului forestier.

Mai trebuie precizat că, doi muncitori ce efectuau lucrări la construcţia afectată, M. G., 32 ani şi C. R., 51 ani au suferit arsuri uşoare la nivelul feţei şi a membrelor superioare, fiind transportaţi la o unitate spitalicească în vederea acordării tratamentului medical de specialitate.


Intră acum și în grupul de