Transport ilegal de lemn depistat în trafic la Boroaia. Polițiștii au confiscat peste 30 de mc de lemn și au indisponibilizat un camion de 70.000 de euro


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat un transport de material lemnos ilegal și au dispus confiscarea a peste 30 de mc de lemn și indisponibilizarea unui camion cu o valoare de 70.000 de euro.

Astfel, vineri seara, patrula din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei,  în timp ce se deplasa pe direcția Paxia – Boroaia cu autospeciala de poliție,  a întâlnit pe raza localității Boroaia, pe DN 15C, o coloană de autovehicule încărcate cu material lemnos ce veneau din direcția Târgu Neamț către Fălticeni.

Imediat, folosind semnalele acustice și luminoase s-a procedat la oprirea primului mijloc de transport identificat în trafic, un ansamblul rutier format cap tractor marca Mercedes Benz  ce tracta o semiremorcă.

Șoferul a prezentat de pe terminalul mobil avizul pentru încărcătură care a fost verificat în aplicația Sumal și s-a constatat că fusese emis un aviz pentru un volum de 38,2457 mc  de lemn rotund rășinoase specia molid.

În urma examinării încărcăturii, s-a observat faptul că aproape întreaga încărcătură de materialul lemnos este de brad și nu molid cum prevede avizul de însoțire.

Polițiștii au avut suspiciunea că transportul este ilegal, iar ansamblul rutier a fost condus și predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

Ulterior, luni, în sprijinul verificărilor s-au prezentați doi delegați ai Gărzii Forestiere Suceava care au inventariat materialul lemnos ocazie cu care s-a constatat faptul că în mijlocul de transport se află un volum total de 39,47mc material lemnos rășinoase, din care 32,65 mc lemn rotund lucru specia brad și 6,82 mc lemn rotund lucru specia molid.

În acest caz s-a dispus deschiderea unui dosar penal pentru „transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport”  și ”fals informatic”.

Astfel, volumul de material lemnos de 32,65 mc lemn rotund specia brad cu o valoare de 19.067,6 lei, fără proveniență legală a fost reținut și predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni, iar ansamblul rutier în valoare de 70.000 euro a fost indisponibilizat și sigilat în spațiul special amenajat al IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de