Peste 60.000 de pachete alimentare vor fi distribuite sucevenilor aflați în dificultate


Intră acum și în grupul de

Ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete alimentare acordate din fonduri externe nerambursabile, pentru beneficiarii eligibili din județul Suceava, începând de astăzi 25.03.2022 și până în data de 06.04.2022 se vor recepționa 60922 pachete alimentare, conform tranșei IV a  programului, a anunțat, vineri, Prefectura Suceava.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat,  familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (definite conform legii), şi cele aflate  în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale. Prin așezări informale se înțeleg acele zone de locuințe dezvoltate, de obicei, la periferia localităților urbane sau rurale, în care locuitorii nu au drept de posesie asupra terenurilor și caselor lor.

După preluarea numărului de pachete alocat județului Suceava urmează ca acestea să fie  distribuite către beneficiarii finali, din categoriile menționate mai sus. Pachetele alimentare conțin: făină albă de grâu (5buc. x 1kg.), mălai (4 buc. x 1kg.), paste făinoase (2buc. x 400g), ulei (4buc. x 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe


Intră acum și în grupul de