Trafic cu mercur in caminele sucevene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Unul dintre elevii ce urmează cursurile liceale la una dintre unităţile de profil de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ a intrat în atenţia poliţiştilor, fiind suspect de participare la trafic cu substanţe interzise.

Totul a pornit pe parcursul zilei de miercuri când organele de ordine au descins la unul dintre căminele Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. Aceştia primiseră informaţii că unul dintre elevii cazaţi ar deţine asupra sa mai multe recipiente cu o substanţă necunoscută pe care ar dori să le comercializeze.

Conform datelor oferite de conducerea IPJ Suceava, în urma descinderii „poliţiştii au descoperit într-o cameră de cămin din incinta unităţii de învăţământ din municipiul Suceava, două recipiente de 1.860 grame susceptibile a conţine o substanţă de natură toxică şi supusă regimului special”.

Luat pe nepregătite, tânărul nu a mai avut timp să ascundă substanţa, iar în momentul în care a fost întrebat de provenienţa acesteia şi scopul pentru care se află în posesia sa elevul, în vârstă de 17 ani, a început să se bâlbâie reuşind doar să spună că le are de acasă.

„Din primele verificări s-a stabilit că acestea ar fi aduse de acasă de către minorul P.A. de 17 ani din com. Straja, elev ce locuieşte în căminul unităţii. Recipientele au fost ridicate în vederea expertizării, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozibili, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisar Alin Botezatu.

Poliţiştii aşteaptă rezultatele expertizei la care au fost supuse recipientele, existând suspiciunea că este vorba despre mercur, iar în funcţie de răspunsul acesteia se vor lua măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de