S-a deschis sezonul incendiilor cauzate de cosurile de fum


Intră acum și în grupul de

Un coş de fum deteriorat a provocat joi după-amiază un incendiu într-o gospodărie din Probota. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 17:22, astfel că Detaşamentul de pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dolhasca au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor din gospodăria lui Traian B., din satul Probota, oraşul Dolhasca.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardea parţial astereala acoperişului casei, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la o casă aflată la aproximativ 2 metri distanţă.

Flăcările au fost stinse la ora 18.30, în limitele găsite. Au ars astereala acoperişului pe o suprafaţă de 30 mp, instalaţia electrică şi bunuri casnice, degradându-se pereţii portanţi şi planşeul casei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că focul a izbucnit din cauza unor scântei provenite din coşul de evacuare a fumului, deteriorat.

Militarii au salvat casa şi locuinţa învecinată.


Intră acum și în grupul de