Al doilea convoi francez de vehicule de intervenție și materiale medicale a sosit luni în centrul logistic umanitar de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Un al doilea convoi de ajutoare, coordonat de ministerul francez pentru Europa şi Afaceri Externe şi ministerul francez de Interne, a ajuns luni seara în HUB-ul european de la Suceava și se compune din vehicule şi echipamente de intervenție, care vor fi donate serviciului de urgență ucrainean, mobilizat permanent pentru a ajuta victimele.

Acest convoi, din care fac parte 100 de pompieri francezi constă în 12 mașini de pompieri și 12 autospeciale de intervenție, 4 camioane cu 50 de tone de echipamente, în special echipamente de înaltă tehnologie de căutare și salvare, şi materiale de stingere a incendiilor.

Convoiul a fost condus de un detaşament al FORMISC -divizie militară a Securităţii civile.

O parte din aceste echipamente au fost achiziționate grație autorităților locale franceze și companiilor, care au contribuit la strângerile de fonduri gestionate de Centrul de criză și sprijin.

Operațiunea a fost coordonată de Direcţia Generală pentru Securitate Civilă și Managementul Crizelor a Ministerului de Interne şi Centrul de criză și sprijin al Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, în colaborare cu ambasada Franței din Ucraina și se desfășoară în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene (MPCU) reprezentând reprezintă o nouă mărturie a solidarității Franței, a autorităţilor locale și a companiilor franceze față de poporul ucrainean.

Primul convoi francez de ajutoare, format din 11 mașini pentru stingerea incendiilor, 16 autospeciale de intervenţie şi 23 de camioane cu 49 de tone de echipamente medicale și de salvare, reprezentând prima contribuţie a Franței la HUB-ul umanitar de la Suceava, a ajuns în România pe 26 martie.

Lt. col. Talbot care este șeful Securității Civile din Franța a explicat că au fost făcuți 2300 de km fiind traversate cinci țări în patru zile pentru a livra aceste echipamente care să ajute Ucraina.

El a precizat că este al doilea convoi trimis din Franța și a menționat că este foarte bucuros că poate ajuta Ucraina în această perioadă.

„Admirăm curajul pompierilor ucraineni în această situație și sperăm că aceste vehicule și echipamente vor fi de ajutor în aceste zile”, a spus Talbot.

El a precizat că echipamentele și autovehiculele vor fi livrate marți Ucrainei.


Intră acum și în grupul de