Intabulari gratuite in cinci comune sucevene


Intră acum și în grupul de

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava a finalizat proiectul privind realizarea de planuri parcelare la nivel de tarla, pentru suprafeţele de teren aflate în extravilanul localităţilor. Anunţul a fost făcut de conducerea instituţiei, care a arătat că numai în cinci dintre cele zece comune s-au alocat numere cadastrale unui număr de 13.725 de imobile, cărora le corespune o surafaţă de 1.605 de hectare.

Şeful OCPI Suceava, Romică Andreica, a apreciat că numai în cele cinci localităţi, Horodniceni, Baia, Bogdăneşti, Botoşana şi Dolhasca, aproximativ 13.000 de persoane îşi vor putea intabula gratuit terenurile. Directorul OCPI Suceava a explicat că intabularea gratuită se va putea face doar în condiţiile în care proprietarii vor prezenta la primărie titlul de proprietate şi un certificat fiscal prin care să se demonstreze plata impozitelor.

Andreica a mai precizat că OCPI Suceava va recepţiona în perioada următoare planurile parcelare din celelalte cinci localităţi prinse în acest proiect. „Estimăm că peste 20.000 de persoane vor fi intabulate gratuit. Este un proiect realizat din finanţarea acordată de către Agenţia Naţională de Cadastru, prin Oficiul de Cadastru Suceava. Cred că este un ajutor important şi este pentru prima dată când s-a întâmplat lucrul acesta în judeţul Suceava”, a subliniat şeful OCPI Suceava.


Intră acum și în grupul de