Consiliul Județean Suceava a luat act de demisia fostului vicepreședinte al CJ Suceava Cristinel Crețu


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a luat act, vineri, de demisia din calitatea de consilier județean și de vicepreședinte a lui Cristinel Crețu.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a spus consilierilor județeni că demisia lui Cristinel Crețu din funcțiile de consilier județean și de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava a fost depusă din 20 aprilie la secretarul general al județului.

El a explicat că este de îndeplinit procedura de a lua act de demisia din CJ Suceava a lui Cristinel Crețu.

Consiliul Județean Suceava a votat cu 33 de voturi „pentru” proiectul de hotărâre și niciun vot împotrivă sau abținere.

Prin această hotărâre se vacantează un post de consilier județean ce va fi ocupat de un supleant de pe lista PNL și se vacantează și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, urmând ca funcția să fie preluată de un consilier ce va fi ales cu majoritate în plenul CJ Suceava.

Cristinel Crețu a fost arestat preventiv de Tribunalul Cluj în data de 5 aprilie fiind acuzat de procurorii DNA pentru luare de mită și trafic de influență.

Procurorii DNA Cluj au solicitat Tribunalului Cluj să aprobe prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă, instanța urmând să se pronunțe luni asupra cererii.

Potrivit anchetei procurorilor DNA Cluj, la începutul lunii decembrie 2020,  vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp. Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, Crețu, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava. În acest context, la data de 4 aprilie 2022, arată procurorii anticorupție, Cristinel Crețu „ ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”


Intră acum și în grupul de