Un elev din Vama a obținut locul al treilea la Olimpiada națională de limba și literatura germană maternă


Intră acum și în grupul de

Un elev  din comuna Vama a obținut locul al treilea la Olimpiada națională de limba și literatura germană.

Adrian Ionuț Niga este în clasa a noua la Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” din Sighișoara și a obținut locul al treilea la Olimpiada naționala de limba și literatura germană maternă organizată în perioada 19-22 aprilie în localitatea Vișeu de Sus.

Elevul Adrian Ionuț Niga a fost pregătit de profesor Meda Ghimpu și a obținut un rezultat foarte bun la o competiție care reunește elevi din întreaga țară, atât părinții cât și cadrele didactice și colegii fiind mândri de rezultatul obținut de elev.

Adrian Ionuț Niga a făcut clasa 0 în România, iar apoi șapte ani a învățat în Germania unde a locuit cu familia și unde a avut rezultate bune.

El și-a petrecut toate vacanțele în țară, iar familia a decis să se întoarcă în țară pentru ca acesta să urmeze clasa a opta în România și încheiat ciclul gimnazial cu media 9,44.

Adrian și-a dorit să continue să învețe în România, dar în limba germană și așa a ajuns să studieze la liceul din Sighișoara care are internat.

Atât el cât și familia lui fac sacrificii pentru ca Adrian să învețe la acest liceu și se gospodărește singur cum știe și cum poate, dar rezultatele se văd.


Intră acum și în grupul de