Un sucevean băut s-a ales cu dosar penal, permisul suspendat și amenzi de aproape 3000 lei, după o urmărire în trafic. Acesta depășise în viteză mașina poliției într-o zonă cu depășirea interzisă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 53 de ani din Suceava este cercetat penal, a rămas fără permis și a fost sancționat cu amenzi de aproape 3000 de lei.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă seara în jurul orei 21:00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – IPJ Suceava, în timp ce aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe Drumul Național 2, în afara localității Dărmănești, județul Suceava, cu autospeciala de poliție dotată cu aparat radar, au fost depășiți în viteză de un autoturism în zona de acțiune a indicatorului depășire interzisă, cu încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu.

Având în vedere manevra de depășire neregulamentară, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, s-a încercat oprirea autoturismului, moment în care conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, încercând să se sustragă controlului.

Autoturismul a fost urmărit pe DN 2 în  direcția spre Suceava, cu semnalele acustice și luminoase, însă conducătorul auto a refuzat în repetate rânduri să respecte indicațiile și dispozițiile polițiștilor în vederea opririi și supunerii controlului, cel în cauză continuându-și deplasarea.         

Conducătorul autoturismului s-a deplasat atât în interiorul localității Pătrăuți cât și în afara municipiului Suceava cu o viteză de 135 km/h, pe un sector de drum în care limita de viteză era de 70 km/h.

La intersecția dintre DN 2 cu Varianta Ocolitoare 2P a municipiului Suceava s-a reușit blocarea autoturismului, acesta fiind forțat să oprească pe partea dreaptă, în afara părții carosabile.

La volanul autoturismului a fost legitimat conducătorul auto în vârstă de 53 ani, cu domiciliul în municipiul Suceava.

Având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, i-a fost solicitat să sufle în aparatul etilotest din dotarea Serviciului Rutier Suceava, însă acesta nu a respectat indicațiile agenților de poliție și după mai multe încercări, în care aparatul a dat eroare, a declarat că nu dorește să mai sufle în aparatul etilotest însă dorește să fie condus Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, Suceava, secţia U.P.U., în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.         

Având în vedere acest lucru șoferul a fost condus la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, Suceava, secţia U.P.U., unde, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Șoferul a fost sancţionat contravenţional conform art. 120 alin. 1 lit. H și I din H.G. 1391/2006 pentru nerespectarea prevederilor art. 101 alin. 1 lit. g din O.U.G. 195/2002 cu amendă în cuantum de 725 lei, întrucât a efectuat manevra de depășire neregulamentară, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea permisului de conducere conform art. 111 alin. 1 lit. C din O.U.G. 195/2002.

Totodată, cel în cauză a fost sancționat contravențional conform art. 121 alin. 1 din H.G. 1391/2006 pentru nerespectarea prevederilor art. 102 alin. 3 lit. e din O.U.G. 195/2002 cu amendă în cuantum de 1.450 lei, întrucât a fost filmat și înregistrat de aparatul radar, montat pe autospeciala de poliție circulând cu viteza de 135 km/h pe un sector de drum cu limitare de 70 km./h și cu amendă în valoare de 725 lei conform art. 31 lit. A din O.U.G. 195/2002 pentru nerespectarea prevederilor art. 100 alin. 3 lit F din O.U.G. 195/2002 întrucât nu a respectat indicațiile și dispozițiile polițistului rutier.

Cercetările în acest caz sunt continuate de lucrători din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin.1 Cod penal.


Intră acum și în grupul de