După ce au fost transporturi cu ajutoare umanitare ce nu au ajuns la destinație, ONG-uri și fundații apelează la Primăria Suceava pentru a intermedia trimiterea de ajutoare în Ucraina. Ion Lungu spune că Primăria Suceava va trimite ajutoare în continuare din donații și sponsorizări


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipalitatea va continua să trimită ajutoare umanitare la Cernăuți din donații și sponsorizări și că multe ONG-uri și fundații apelează la Primăria Suceava după ce unele transporturi nu au ajuns la destinație.

„Am mai trimis la Cernăuți săptămâna trecută un ajutor de patru tone de produse alimentare, din donații și sponsorizări cu orez, făină albă, mălai, pate de porc, tăiței. În total am trimis până acum 20 de tone de produse alimentare la Cernăuți”, a spus Lungu.

El a menționat că Primăria Suceava va trimite în continuare ajutoare, dar numai din donații și sponsorizări.

„Deja avem în garajul Primăriei produse donate de ONG-uri, de fundații care preferă să le predea la Primăria Municipiului Suceava din cauza incidentelor care au fost legate de aceste ajutoare”, a spus Lungu.

El a precizat că a aflat din presă că ajutoare umanitare au fost trimise și nu au mai ajuns.

„Nu am date concrete, am aflat din presă că unele ajutoare trimise gratuit de aici au fost vândute prin magazine. Tot mai multe ONG-uri, fundații, apelează la municipalitate ca fiind o sursă sigură pentru că le predă la Primăria Municipiului Suceava și municipiul Suceava le predă la orașul Cernăuți”, a spus Lungu.

El a apreciat că nu se pune problema ajutoarelor umanitare ce au fost trimise de primărie.

„Se pune problema ajutoarelor trimise prin fundații care nu au ajuns la destinație. Noi le predăm pe bază de proces verbal Primăriei. Nu am văzut că ar fi probleme la Primăria Cernăuți vis a vis de aceste ajutoare”, a declarat primarul.

El a spus că nu știe exact ceea ce s-a întâmplat cu ajutoarele trimise de Primăria Suceava, dar consideră că Primăria Cernăuți este o instituție serioasă și le distribuie și că a fost voba de alte entități care au vândut aceste ajutoare.


Intră acum și în grupul de