Județul Suceava a primit cea mai mare sumă din țară și pentru rețelele de distribuție a gazelor naturale prin Programul Anghel Saligny


Intră acum și în grupul de

După ce i s-a alocat cea mai mare sumă din țară pentru lucrări de drumuri și aducțiuni de apă și canalizare prin Programul „Anghel Saligny” județul Suceava primește cea mai mare sumă prin același program și pentru rețelele de distribuție a gazelor naturale.

Ministerul Dezvoltării a anunțat repartizarea celor 7,5 miliarde de lei din Programul ”Anghel Saligny” pentru rețelele de distribuție a gazelor naturale.

Cea mai mare sumă, 236.629.506 de lei a fost alocată județului Suceava, urmate de alocările pentru județele Teleorman, Olt, Vaslui și Iași.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, au fost finalizate repartizările pe județe ale fondurilor disponibile prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale – a atras atenția ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila. 

”70% dintre localitățile din România nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localități, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiții <<Anghel Saligny>>, prin care vom racorda gospodăriile la rețeaua de apă,canalizare, gaze și vom reabilita drumuri”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, numărul de locuitori, ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale și impozitul pe venit colectat – a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul ”Anghel Saligny”, au contat doar aceste date statistice. 

Cseke Attila a amintit că Ministerul Dezvoltării finanțează și alte proiecte, pe domeniul rețelelor de gaze naturale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale.


Intră acum și în grupul de