Flutur: În această vară se așteaptă deschiderea punctelor de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus și Racovăț, iar în etapa a două a celui de la Ulma. Trebuie descongestionat traficul prin Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Punctele de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus-Krasnoilsk și Racovăț vor fi deschise cât mai curând, iar în etapa a doua se va deschide cel de la Ulma, au stabilit autoritățile române, ucrainene și reprezentanți ai Comisiei Europene.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi după ce a participat, în Vama Siret la o întâlnire cu președintele Autorității Vamale Române, Bogdan Mihei, cu șeful Serviciului Vamal din Ucraina, Vyacheslav Demchenko, la care au participat reprezentanți ai Comisiei Europene în Ucraina, că au fost stabilite măsurile pentru redeschiderea unor puncte de frontieră între România și Ucraina.

Astfel, potrivit lui Flutur, finanțarea pentru amenajarea punctelor de frontieră pe partea ucraineană va fi asigurată de Comisia Europeană și că urmează să fie deschise Vicovu de Sus-Krasnoilsk și Racovăț- Diakivţi, iar în etapa a doua să se deschidă punctul de trecere Ulma-Rusca.

Într-o primă fază, punctul Vicovu de Sus-Krasnoilsk va avea trafic pentru autovehicule de până la 3,5 tone, iar Racovăț-Diakivți de până la 7 tone, urmând ca să se facă investiții pentru ca cele două puncte să fie folosite pentru traficul greu de mărfuri.

„Am făcut demersuri de mai mulți ani în vederea deschiderii de noi puncte de frontieră pentru a se mai elibera traficul prin Vama Siret”, a spus Flutur.

El a arătat că autoritățile din Ucraina speră ca în cursul acestei veri cele două puncte de trecere a frontierei să fie deschise.

Totodată, Gheorghe Flutur a spus că principalul culoar de transport de mărfuri din Ucraina este acum prin Vama Siret și că este nevoie de accelerarea procedurilor și finanțarea cu prioritate a Autostrăzii A 7. Mai mult, el a discutat cu reprezentanții ucraineni și despre realizarea căii ferate Vadu Siret-Cernăuți pe ecartament normal astfel încât să poată circula, fără transbordare, un tren pe relația Suceava-Cernăuți


Intră acum și în grupul de