O deputată din regiunea Cernăuți și soțul ei ar fi vândut un microbuz VW adus în Ucraina ca ajutor umanitar pentru armată


Intră acum și în grupul de

Oficiul Procurorului general al Ucrainei a anunțat luni că a fost descoperit în regiunea Cernăuţi un caz de furt neobișnuit.

Astfel, o deputată locală, împreună cu soţul, ar fi furat ajutor umanitar destinat Armatei Ucrainei, informează publicația cernăuțeană Libertatea Cuvântului.

Potrivit informațiilor furnizate de achetatori, cei doi soți, președinte și membru al unei organizaţii neguvernamentale de binefacere, au încercat să vândă un microbuz Volkswagen LT28 la preţ de 4.500 de dolari, adus în Ucraina în calitate de ajutor umanitar pentru necesităţile Forţelor Armate ale Ucrainei. În acest caz a fost intentat un proces penal.

La mijlocul lunii mai, poliția a arătat că a surprins un membru al ONG-ului în timp ce primea 4.500 de dolari pentru vânzarea unui microbuz. Anterior, această mașină a fost dusă pe teritoriul Ucrainei ca ajutor umanitar tocmai pentru transferul soldaților.

Cei doi riscă o amendă sau privare de libertate de până la 10 ani.

Reamintim că primarul Ion Lungu a anunțat la mijlocul lunii mai că municipalitatea va continua să trimită ajutoare umanitare la Cernăuți din donații și sponsorizări și că multe ONG-uri și fundații apelează la Primăria Suceava după ce unele transporturi nu au ajuns la destinație.

„Nu am date concrete, am aflat din presă că unele ajutoare trimise gratuit de aici au fost vândute prin magazine. Tot mai multe ONG-uri, fundații, apelează la municipalitate ca fiind o sursă sigură pentru că le predă la Primăria Municipiului Suceava și municipiul Suceava le predă la orașul Cernăuți”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de