O echipă USV a câștigat premiul „Best Business Plan” la Competiția Company of the Year 2022


Intră acum și în grupul de

Junior Achievement România a organizat, miercuri, on-line, finala națională a celei mai importante competiții de antreprenoriat pentru studenți, Company of the Year 2022. Dintre cele 300 de echipe înscrise în competiție (secțiunile elevi și studenți), în urma parcurgerii mai multor etape, echipa Broken Tape de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a câștigat premiul Best Business Plan. Proiectul echipei a constat în realizarea unei aplicații, constând într-un sintetizator de voce cu două interfețe, pentru două categorii de utilizatori – persoanele care realizează compoziții muzicale și persoanele care folosesc aplicații „text to speech” în comunicarea zilnică. Ideea proiectului s-a născut în contextul în care aplicațiile deja existente pe piață nu satisfac pe deplin cerințele consumatorilor.

Echipa USV a fost alcătuită din studenții Gabriel Cezarin Popovici și Corina Simon, de la programul de studiu Media digitală din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, coordonați de conf.univ.dr.ec. Ovidiu-Aurel Ghiuță. Acesta a declarat: „Mă bucură faptul că am reușit să câștigăm acest premiu cu o echipă formată din studenți de la unul dintre cele mai noi și atractive programe de studii ale universității – Media digitală. Studenții au realizat toate părțile componente ale unei companii, de la plan de afaceri (cu imagine de brand și management financiar,) până la un produs prototip, aproape de comercializare.  Personal, sunt la a cincea participare consecutivă în finala competiției, în anii anteriori ajungând în finală cu echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară și Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Anul acesta am coordonat 4 echipe formate din studenți din domeniul ingineriei și cel al științelor comunicării. Această competiție anuală este una în mai multe etape, finala fiind precedată de semifinale și participarea în Incubatorul JA Bizz Factory. Este demn de menționat și faptul că USV a fost universitatea cu cele mai multe echipe în finală – 3 din totalul de 14. Celelalte două echipe au fost coordonate de colege din cadrul Laboratorului de incubare a afacerilor al universității noastre, prof.univ.dr. Carmen Nastase și lect.univ.dr. Mihaela State.”

Incubatorul Național de Afaceri JA BizzFactory este cea mai importantă componentă a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement, având ca obiective dezvoltarea competențelor antreprenoriale, digitale și de comunicare necesare pentru profesiile viitoare și motivarea studenților pentru a trece de la idee la afacere pilot sau start-up. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională non-profit în domeniul educației economice și antreprenoriale, cu programe în peste 100 de țări din lume.


Intră acum și în grupul de