Scoala din Scheia, vandalizata de mai multi minori


Intră acum și în grupul de

Trei adolescenţi de 14 şi 15 ani au vandalizat o şcoală din comuna suceveană Şcheia şi la final au plecat cu un radio cu C.D. Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, în jurul orei 21,45, F. Beatrice, de 46 ani, din municipiul Suceava, în calitate de director, a sesizat faptul că în ziua de 09.10.2010, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei şcolii din Şcheia, prin spargerea şi escaladarea unor geamuri, răvăşind mai multe materiale didactice dintr-un dulap. Totodată, au pătruns în încăperea destinată grădiniţei ce avea uşa de acces neasigurată, unde au deschis mai multe uşi la dulapuri, iar dintr-o altă sală de clasă au smuls lacătul de la un dulap. Din toate cele trei săli nu au fost sustrase bunuri.

Suspecţi de comiterea tentativei de furt sunt C. A., de 15 ani, C. G., de 14 ani şi R. G., de 15 ani, toţi din localitate. Din cercetări s-a stabilit că în 09.10.2010, în jurul orei 18.00, cei trei s-au deplasat la terenul de sport din spatele şcolii, unde au deschis poarta de acces pe teren. R. G. a stat de pază iar C. A., folosind un cuţit a scos un geam de la fereastra unei săli de clasă, dar nu au putut pătrunde în interior deoarece erau montate gratii.

După aceea, toţi trei s-au dus în partea din spate a clădirii şcolii unde au spart cu pietre geamurile unei ferestre de la grădiniţă şi au deschis fereastra acţionând mânerul de la sistemul de asigurare din interior. R. G. a stat de pază, iar C. A. şi C. G. au pătruns în interior escaladând fereastra forţată. Cei doi au sustras din interior un radio cu C.D. de format mic pe care l-au vândut ulterior cu suma de 20 lei unei persoane care nu a fost încă identificată.

Cei trei sunt cercetaţi pentru furt calificat, iar poliţiştii încearcă să stabilească întreaga activitate infracţională.


Intră acum și în grupul de