Mai multe trasee sucevene ar putea intra in programul de modernizare a zece mii de kilometri de drumuri


Intră acum și în grupul de

Autorităţile judeţene sucevene lucrează în prezent la stabilirea traseelor de drumuri judeţene sucevene, dar şi de drumuri locale ce ar urma să fie construite sau reabilitate printr-un program guvernamental de modernizare a zece mii de kilometri de drumuri. Declaraţia aparţine preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că prioritate o constituie drumurile pentru care sunt deja întocmite proiectele de modernizare.

Printre drumurile care urmează să fie propuse să intre în acest program se află o porţiune de 9 kilometri între Panaci şi localitatea harghiteană Bilbor, lucrările de defrişare pentru drumul între Mănăstirea Humorului şi Suceviţa, din localitatea Poiana Micului, drumul Suceava-Udeşti-Dolhasca şi Fălticeni-Dolhasca, drumul Mălini-Borca, aşa numitul „Drum al talienilor” prin munţii Stânişoarei, sau drumul Câmpulung Moldovenesc- -Codrii Seculari de la Slătioara.

Flutur a mai spus că în acest program pot intra şi proiectele de infrastructură rutieră eligibile, dar care nu au mai fost finanţate prin măsura 3.2.2. din PNDR, arătând că în judeţul Suceava sunt 30 de astfel de proiecte.
„O parte dintre comunele care au depus astfel de proiecte, dar care nu au mai obţinut finanţare ar putea să beneficieze de acest program guvernamental”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a explicat că fondurile din acest program vor fi asigurate prin credit-furnizor, prin împrumuturi şi parteneriate cu finanţatori. „S-a găsit o sursă de finanţare cu deficit considerat începând cu 2013”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni seara, într-o emisiune televizată că a fost găsită o soluţie de finanţare a unor lucrări de drumuri, aducţiuni de apă şi reţele de canalizare. “Am găsit o soluţie pe care probabil guvernul îşi va asuma răspunderea. Să înceapă din 2010 lucrările, iar plata să se facă eşalonat până în 2020 probabil. E vorba de drumuri, apă, canalizare” , a spus Udrea.


Intră acum și în grupul de