Autoturisme englezesti fara asigurare depistate in vama Siret


Intră acum și în grupul de

Doi şoferi au vrut să intre în Ucraina, prin vama Siret cu maşinile înmatriculate în Anglia dar fără a fi asigurate. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch- Seriţan miercuri, P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a ieşi din ţară la bordul unui autoturism marca „ Audi” înmatriculat în Regatul Unit al Marii Britanii, M. Romică, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localitatea Vereşti, judeţul Suceava.

La verificări s-a constatat faptul că autoturismul nu figurează în baza de date ca fiind asigurat pentru răspunderea civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.

În aceeaşi zi, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară conducând un autoturism marca „Opel”, înmatriculat în Marea Britanie, B. Gheorghe, în vârstă de 54 de ani, domiciliat în localitatea Rădăşani, judeţul Suceava.

Nici acest autoturism nu figurează în baza de date ca fiind asigurat pentru răspunderea civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.

În ambele cazuri poliţiştii de frontieră suceveni au întocmit şoferilor acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

Totodată s-a luat măsura reţinerii certificatelor de înmatriculare, a plăcuţelor de înmatriculare cu numărul autoturismelor precum şi a permiselor de conducere, fapt pentru care cele două persoane nu şi-au continuat călătoria pe teritoriul Ucrainei, întorcându-se de bunăvoie.


Intră acum și în grupul de