IPS Calinic va transmite preoților din eparhie să nu mai ceară adeverință de înhumare pentru înmormântare


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a anunțat, miercuri, că va emite o circulară în eparhie prin care va informa preoții că nu mai este necesară adeverința de înhumare pentru înmormântare.

El a răspuns astfel unei persoane care i-a atras atenția că i s-a cerut adeverința de înhumare, dar că Primăria care a eliberat certificatul de deces a transmis că s-au modificat reglementările legale, iar pentru înhumare nu mai este necesară această adeverință ci că este suficient certificatul de deces.

„Într-adevăr, după cum ați sesizat, legislația s-a modificat și nu mai este obligatorie adeverința de înhumare. Ea se poate emite la cerere, însă nu este obligatorie. Înregistrarea în mitricale se face pe baza certificatului de deces, care trebuie prezentat preotului slujitor (administrator de cimitir). În practică, astfel se petrec lucrurile deja în Municipiul Suceava. Pentru o practică unitară, vom emite o circulară la nivel de arhiepiscopie, pentru a se evita anumite neînțelegeri în astfel de situații sensibile”, a transmis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de