Dorna Candrenilor este “fruncea” in programul de modernizare a satului romanesc (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul weekendului trecut, în localitatea Dorna Candrenilor, a avut loc recepţia primului proiect derulat în judeţul Suceava în baza programului de modernizare a satului românesc.

La ora actuală, în judeţul Suceava, în nu mai puţin de 36 de localităţi, se află în diferite stadii de derulare proiecte câştigate în cadrul programului care se bucură de finanţare europeană.

În Dorna Candrenilor, au fost efectuate lucrări de canalizare şi betonaţi peste 3 kilometri de drumuri, valoarea financiară a proiectului ridicându-se la suma de peste 80 de miliarde de lei vechi (cca. 2 milioane de euro).

“Dorna Candreni este prima localitate din judeţul Suceava care finalizează lucrările şi nu am decât să-i felicit. Este extraordinar că satul românesc se dezvoltă şi câte ceva se mai mişcă în ţara asta chiar dacă este criză acolo unde se vrea iar în judeţul Suceava sunt multe localităţi care se mişcă”, a declarat la recepţia lucrărilor preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

La tăierea panglicii oficiale a fost prezent alături de conducerea administrativă a judeţului şi prefectul Sorin Arcadie Popescu precum şi directorul Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) Iaşi, Liviu Bulgaru. Acesta a ţinut să-i felicite atât pe constructori pentru lucrările efectuate cât şi pe beneficiari pentru viteza cu care s-au mişcat.

“Sper că aici la Dorna Candrenilor am târâit picioarele, cum spune o vorbă de la români, iar celelalte localităţi care beneficiază de măsura 3.2.2 se vor ambiţiona să urgenteze lucrările. În acelaşi timp, fac un apel la constructori să fie serioşi şi să facă lucrări de calitate pentru că investiţiile sunt urmărite de Comunitatea Europeană încă cinci ani de la finalizare, iar banii vor trebui plătiţi înapoi dacă lucrările nu sunt de calitate”, a declarat Liviu Bulgaru.


Intră acum și în grupul de