VIDEO// Podurile rutiere din județul Suceava vor fi verificate de o comisie, a decis prefectul Alexandru Moldovan. Vor fi stabilite intervențiile necesare pentru aducerea podurilor aflate în stare de degradare la parametrii constructivi și funcționali corespunzători


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a dispus constituirea unei comisii mixte de verificare a stării de funcționare și de exploatare a podurilor și podețelor de pe teritoriul județului Suceava, anunță Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată având în vedere situația podului de pe drumul județean de la Luțca, din comuna Sagna din județul Neamț și luând în considerare siguranța în trafic la nivelul județului Suceava, motivat de necesitatea reală de identificare a tuturor situațiilor existente la nivelul obiectivelor de infrastructură – poduri și podețe, inclusiv ținând cont de gravitatea proceselor de degradare care afecteaza alcătuirea constructivă și funcționalitatea acestora.

Comisia mixtă își va desfășura activitatea în perioada 20 iunie – 20 septembrie.

Din această comisie fac parte reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, Secția de Drumuri Naționale Suceava, Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc, ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava, ai Inspectoratului Județean în Construcții Suceava și ai Sucursalei Regionale C.F Iași – Secția L 5 Suceava.

În urma verificărilor din teren comisia mixtă va întocmi un raport, ce va fi înaintat spre analiză prefectului județului Suceava și ulterior va fi prezentat în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, arată Prefectura Suceava.

Raportul ce va fi realizat va fi pus la dispoziția CNAIR, în vederea identificării categoriilor de lucrări de intervenții necesare pentru aducerea podurilor aflate în stare de degradare la parametrii constructivi și funcționali corespunzători.

Totodată, vor fi făcute demersurile necesare pentru asigurarea finanțării unor lucrări urgente, în vederea prevenirii unor potențiale situații de risc, menționează sursa citată.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat Inspectoratului Județean de Poliție Suceava monitorizarea acestor obiective de infrastructură și aplicarea de restricții de circulație, dacă se impune, în vederea evitării producerii unor tragedii.


Intră acum și în grupul de