Familie din Timisoara, retinuta 24 ore in arestul IPJ Suceava pentru contrabanda cu tigari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O tânără familie de timişoreni a petrecut 24 de ore în arest pentru contrabandă cu ţigări. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Gabriel Panţiru, duminică, între orele 05.30-08.00, în cadrul activităţilor planificate cu ocazia acţiunii pe linia menţinerii unui climat de siguranţă publică în mediul rural şi în conformitate cu obiectivele prevăzute în „Planul de acţiune pentru cunoaşterea, prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale cu produse din tutun ce provin din Ucraina, Republica Moldova sau sunt transportate pe Marea Neagră”, cadrele Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban Rădăuţi şi agenţii posturilor de poliţie comunale subordonate operativ, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigarete şi alte produse accizabile de provenienţă extracomunitară, pe traseul Suceviţa-Marginea-Arbore, fiind organizate filtre pe raza celor trei localităţi.

În jurul orei 06.50, echipajul mixt format din şeful Postului de Poliţie Marginea şi un lucrător din cadrul Postului de Poliţie Suceviţa, aflat în dispozitivul de acţiune, cu auto din dotare, au oprit pentru control pe D.N. 17, autoturismul condus de către A. Todor, de 30 ani, din municipiul Timişoara, care era însoţit de către soţia sa, A. Mirela, de 26 ani, din aceeaşi localitate.

În interior a fost găsită cantitatea de 5.000 pachete ţigarete, pe care erau aplicate banderole fiscale emise de autorităţile din Republica Moldova, în valoare de circa 45.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi.

În urma consultării Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în baza probatoriului administrat până în prezent, s-a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a celor doi pe o durată de 24 ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava, urmând ca în cursul zilei de 18.10.2010, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru dispunerea unei măsuri preventive.


Intră acum și în grupul de