Doi bărbați din Horodnic de Sus s-au luat la harță cu polițiștii pentru că au fost prinși de două ori în aceeași zi transportând ilegal material lemnos


Intră acum și în grupul de
foto ilustrativ

Doi bărbați din Horodnic de Sus au fost amendați, luni, pentru că a făcut scandal după ce au fost depistați în trafic, de două ori în aceeași zi, transportând ilegal material lemnos.

Astfel, luni, la ora 10:20, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu au observat într-o stația de carburanți din Marginea, o autoutilitară IVECO prezentând suspiciunea că ar transporta material lemnos.

Procedându-se la verificarea în aplicația SUMAL, a rezultat faptul că nu există aviz de însoțire al materialului lemnos emis pentru autoutilitara în cauză, astfel lucrătorii de poliție au efectuat o pândă pentru a aștepta ca autoutilitara să-și continue deplasarea pe DN17A, pe raza comunei Marginea.

Autoutilitara în cauză a fost identificată în trafic și oprită regulamentar pe DJ209K, în comuna Marginea, în apropierea comunei Volovăț, de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Volovăț și s-a stabilit ca șoferul Virgil B. de 27 ani, era însoțit de un alt bărbat Viorel Z.,29 de ani, ambii din comuna Horodnic de Sus, iar în momentul verificărilor efectuate, acesta transportat o cantitate de material lemnos, fără a deține aviz de însoțire.

În continuare, la solicitarea polițiștilor, autoutilitara în cauză a fost însoțită la depozitul din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

În timp ce însoțeau autoutilitara mai sus-menționată, pe DJ209K, polițiștii au identificat o altă autoutilitară IVECO ce transporta material lemnos ce a fost oprită regulamentar, iar șoferul, un tânăr de 19 ani din Sucevița, Lucian M., nu a prezentat aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, fapt atestat și în urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL, solicitându-i și acestuia să însoțească echipajul de poliție la depozitul din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

În urma inventarierii, conform carnetului de inventariere întocmit de lucrătorul silvic din cadrul O.S. Marginea, a rezultat faptul că în prima autoutilitară se afla cantitatea totală de 2,54 mc lemn foc fag, în   valoare totală de 439,42 lei.

Totodată, în urma inventarierii, Viorel Z. a început să provoace scandal și a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 cu suma de 2.000 lei.

În urma inventarierii, conform carnetului de inventariere întocmit de lucrătorul silvic din cadrul O.S. Marginea, a rezultat faptul că în a doua autoutilitară se afla cantitatea totală de 3,66 mc lemn foc de diferite sortimente, respectiv stejar, tei, paltin, plop și carpen, în valoare totală de 562,33 lei.

În cauză, șoferii celor două autoutilitare, au fost sancționați contravențional conform Lg. 171/2010 și confiscarea materialului lemnos transportat.

Ulterior, la ora 15:00, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea, au identificat și oprit pentru control, autoutilitara IVECO care se deplasa de DJ209K pe raza comunei Marginea, fiind condusă de Virgil B ce era însoțit tot de Viorel Z., iar în momentul verificărilor efectuate, acesta transporta o cantitate de material lemnos, fără a deține aviz de însoțire.

Procedându-se la verificarea în aplicația SUMAL, a rezultat faptul că nu a fost generat aviz de însoțire al materialului lemnos pentru cantitatea transportată.

În continuare, la solicitarea polițiștilor, autoutilitara în cauză a fost însoțită la depozitul din cadrul OS Marginea.

Până la deplasarea la locul de descărcare, șoferul Virgil B. a provocat scandal pentru faptul că a fost oprit a doua-a oară. Totodată, a început să provoace scandal și să adreseze cuvinte jignitoare polițiștilor Zlotar Viorel, fapt pentru care aceștia au fost sancționați contravențional cu suma de 3.000 de lei conform Legii61/1991.

În urma inventarierii, conform carnetului de inventariere întocmit de lucrătorul silvic din cadrul O.S. Marginea, a rezultat faptul că în autoutilitara marca IVECO, se afla cantitatea totală de 2,60 mc lemn foc fag, în valoare totală de 449,8 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, cu suma de 2.000 lei.


Intră acum și în grupul de