Gheorghe Flutur se duce iar după investitori la Expo Real Munchen: Nu suntem în cea mai fericită situație cu proximitatea războiului, dar relocările pot veni și din est


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care o delegație a județului Suceava va participa în toamna acestui an la târgul Expo Real din Munchen după ce doi ani județul Suceava nu a mai fost prezent la acest târg.

Liderul grupului de consilieri județeni PSD, Gheorghe Iacob, i-a transmis președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, că va trebui să găsească soluția pentru a eficientiza participarea județului Suceava la acest tip de manifestări.

Gheorghe Flutur i-a amintit lui Iacob că tocmai datorită participării la Expo Real Munchen își anunțaseră prezența în Parcul Industrial Bucovina primii doi investitori germani, dar că a intervenit pandemia, iar apoi a venit războiul din Ucraina.

„Nu trebuie să abandonăm”, a spus Flutur care a subliniat că este nevoie de prezență activă la asemnea manifestări pentru a atrage investitori.

El a recunoscut că sunt dezavantaje ale zonei pentru că nu este ocolită doar Suceava, ci și alte județe și motivul principal este lipsa autostrăzilor.

„Sunt niște dezavantaje a zonei noastre că nu i-am văzut să vină la Neamț sau Botoșani și n-au venit la Suceava. E lipsa autostrăzilor, dar faptul că am tot deschis curse aeriene, că se profilează autostrada nord-sud, că modernizăm celelalte căi și accesul pe Drumul Nordului sunt lucuri care dau un plus participării noastre”, a spus Flutur.

El a menționat că CJ Sucava va aproba pe clusterul de biotehnologie primele investiții pe fonduri europene.

„Ne-am dori mai mult, dar nu suntem în cea mai fericită situație noi, în zona aceasta. Poate că relocările pot veni și dinspre Răsărit, din Ucraina. Foarte multe se discută la aceste târguri mari, iar Expo Real Munchen este unul dintre cele mai mari din lume”, a spus președintele CJ Suceava.

El a reamintit că la precedentele participări la acest târg reprezentanții județului au fost contactați de investitori atât în domeniul sănătății cât și în turism.

„Problemele au fost generate de pandemie și de proximitatea cu războiul din Ucraina”, a spus președintele Flutur care a menționat însă că, pe lângă posibile relocări, există și o nouă perspectivă pe partea de independență energetică cu investiții în parcuri fotovoltaice sau parcuri eoliene.


Intră acum și în grupul de