Gheorghe Flutur explică nevoia de mai mult teren pentru heliportul din Câmpulung Moldovenesc: Extindem în primul rând pentru ca aterizarea să fie cât mai departe de case


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, miercuri, să solicite municipiului Câmpulung Moldovenesc alocarea a două noi suprafețe de teren în completarea suprafeței deja atribuite pentru amenajarea punctului de operare aeromedicală.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus în ședință că a început cu ceva vreme în urmă demersurile pentru rezolvarea acestei probleme.

„Acolo au fost specialiști, comandori de la MAI în teren, împreună cu primarul de la Câmpulung Moldovenesc. Au găsit locul, au spus că este în regulă”, a menționat Flutur care a subliniat că face aceste precizări după ce în spațiul public au apărut întrebări legate de acest subiect.

El a explicat că s-a stabilit ca acest heliport să fie la Câmpulung Moldovenesc și nu la Vatra Dornei pentru că se dorește să fie în centrul zonei montane pentru ca acest viitor elicopter să poată opera foarte mult pe zona montană a județului Suceava.

„Primăria și-a arătat disponibilitatea, au găsit un spațiu în apropierea sediului APIA. Proiectanții au constatat că trebuie să ne extindem în primul rând pentru aterizare să fie cât mai departe de case ca să fie un impact cât mai mic în ceea ce privește zgomotul”, a spus Flutur care a mai arătat că pe de altă parte trebuie cablul de curent electric din zonă trebuie îngropat.

Consiliul Județean Suceava a aprobat, miercuri, să solicite Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc să transfere în administrația județului încă 2000 de mp pentru a amenaja un heliport în municipiu în plus față de suparafața de 3.517 mp care a fost deja transferată.

În referatul de aprobare a proiectului de hotărâre elaborat în acest sens, vicepreședintele CJ Suceava Vasile Tofan arată că în urma vizitei la fața locului, la care au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava, ISU Bucovina, Primăriei Câmpulung Moldovenesc și  ai  proiectantului  ABC Development Aviation S.R.L. și potrivit concluziilor studiului topografic și studiului de obstacolare, necunoscute la data  identificării  amplasamentului, proiectantul a notificat faptul că pe amplasamentul actual nu este posibilă proiectarea, construirea și operarea unui heliport în conformitate cu cerințele reglementărilor aeronautice  aplicabile.

Astfel, în vederea  creării condițiilor care să permită proiectarea heliportului, este necesară extinderea  suprafeței  amplasamentului actual cu două alte parcele, una de 1002 mp și o a doua de 929 de mp, se mai prevede în document.

În urmă cu un an și jumătate președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur anunța că județului Suceava i s-a repartizat un elicopter SMURD care va avea bază la Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de