DNA renunță la trimiterea în judecată a fostului șef DIPI Suceava, Florin Timu, și a fostului șef al Serviciului Permise Suceava, Radu Obreja în dosarul de luare și dare de mită, divulgarea secretului sau folosirea de informații ce nu erau publice


Intră acum și în grupul de

Șeful DNA, Crin Nicu Bologa, a retras din instanță dosarul prin care DNA i-a trimis în judecată pe fostul șef al DIPI Suceava, colonelul Florin Constantin Timu, și pe fostul șef al Serviciului de Permise Auto Suceava, comisarul șef de poliție Radu Ionuț Obreja, anunță luju.ro.

Cei doi au fost acuzați de luare de mită, divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declarații și dare de mită.

Șeful DNA, Crin Nicu Bologa, a înștiințat la 1 iulie 2022 instanta supremă că renunță la trimiterea în judecată a celor doi inculpați.

”Vă comunicăm că Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari nu își menține dispoziția de trimitere în judecată a inculpaților Timu Florin Constantin și Obreja Radu Ionut în dosarul penal nr. 118/P/2020 și solicită restituirea cauzei”, se arată în adresă.

Ca urmare ICCJ a decis restituirea cauzei la DNA.

„Restituie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari cauza privind pe inculpații Timu Florin Constantin și Obreja Radu Ionuț, trimiși în judecată prin rechizitoriul din 29 iunie 2021, emis în dosarul nr.118/P/2020 al unității de parchet menționate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariile parțiale cuvenite apărătorilor desemnați din oficiu pentru inculpați, în sumă de câte 160 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 05 iulie 2022”, se arată în minuta ICCJ.

Șeful DNA, Crin Nicu Bologa, a luat decizia de a renunța la trimiterea în judecată a celor doi  după o altă decizie a ICCJ din 28 iunie când  s-au exclus de la dosar mai multe mijloace de probă dupa ce instanța a constatat nulitatea perchezițiilor informatice.

CITEȘTE ȘI Fostul șef al SIPI Suceava și fostul șef al Serviciului Permise Auto și Înmatriculări Suceava, trimiși în judecată de DNA pentru luare și dare de mită, divulgarea secretului sau folosirea de informații ce nu erau publice


Intră acum și în grupul de