Un sucevean care a oferit bani polițiștilor care l-au prins băut la volan a fost reținut, iar ulterior plasat sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Un sucevean care a încercat să mituiască doi agenți de poliție după ce a fost prins beat la volan a fost reținut luni, iar marți a fost plasat sub control judiciar.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat, marți, că a dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru 24 de ore, iar la data de 12.07.2022 a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, pe numele unui bărbat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită  dispunându-se ca acesta să respecte anumite obligaţii.

Potrivit anchetei, luni, în jurul orelor 16:30, în urma unui apel la 112, bărbatul a fost identificat în calitate de conducător auto într-o zonă din mediul rural al județului  Suceava de un echipaj constituit din doi agenți de poliție și testat cu aparatul etilotest, care a afișat valoarea de 1,30 mg/l alcool în aerul expirat.

Ulterior, cu ocazia conducerii la Spitalul Județean Suceava pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a oferit  bani celor doi agenți de poliție pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu referitoare la procedura de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, după conducerea la sediul subunității de poliție în vederea întocmirii procesului verbal de constatare a infracțiunii flagrante, a oferit din nou bani celor doi agenți de poliție, iar ulterior a dat suma de 200 lei unuia dintre aceștia, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în legătură cu constatarea  infracțiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu sprijinul  lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.


Intră acum și în grupul de