Consiliul Local Suceava va aproba PUZ pentru prima parcare supraetajată din oraș de pe strada Ștefan Tomșa


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava va aproba în ședința din 28 iulie Planul Urbanistic Zonal pentru realizarea primei parcări supraetajate din oraș de pe strada Ștefan Tomșa.

Prin certificatul de urbanism se arată că terenul respectiv de 4512 mp este de utilitate publică în vederea construirii parcării supratetajate, iar terenurile pe care sunt acum garaje vor fi eliberate și contractele de închiriere vor fi reziliate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, anunțase încă din luna iunie că proiectul Planului Urbanistic Zonal pentru prima parcare supraetajată de pe strada Ștefan Tomșa a fost votat în Comisia tehnică și a primit aviz de la Poliția Rutieră.

După aprobarea PUZ se va trece la următoarea etapă, respectiv demolarea garajelor pentru ca terenul să fie liber de sarcini și să se treacă la partea de implementare efectivă a proiectului, a explicat atunci primarul.

El a spus că în locul garajelor vor fi ridicate parcări și spații verzi, urmând să fie investiții de utilitate publică.

Primarul a declarat că, într-o variantă optimistă, lucrările la parcarea supraterană de pe strada Ștefan Tomșa ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.

„Dacă anul acesta eliberăm terenul de sarcini, facem licitația, desemnăm câștigătorul, în primăvara anului viitor ar putea începe lucrarea”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de