Peste 800 de sindicalisti suceveni vor protesta, miercuri, in Capitala (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sindicaliştii suceveni se vor alătura, miercuri, protestelor din Capitală, unde sunt aşteptaţi 80.000 de participanţi. Astfel, peste 800 de manifestanţi suceveni vor lua parte la mitingul şi marşul de protest organizat de confederaţiile sindicale în Bucureşti, liderii sindicali susţinând că numărul participanţilor ar fi fost mai mare dacă nu ar fi fost făcute diverse şicane din partea puterii.

Liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere Suceava afiliată la CSDR, Gheorghe Vlădău, a declarat, marţi, că 90 de sindicalişti, cu două autocare, unul din Suceava şi un altul din Fălticeni, vor pleca în noaptea de marţi spre miercuri spre Bucureşti. El a precizat că toţi sunt membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Vlădău a subliniat că transportul este plătit de sindicate.

Alţi 150 de sindicalişti suceveni afiliaţi sindicatelor membre ale Cartel Alfa vor pleca marţi seara spre Bucureşti cu trei autocare, a declarat preşedintele Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ. El a spus că deplasarea membrilor de sindicat este asigurată cu fondurile sindicatelor. „Să acuzi membrii de sindicat că merg la cererea partidelor nu este ceva normal”, a spus Pădureţ.

Alţi 80 de membri de sindicat ai BNS Suceava vor ajunge miercuri dimineaţa în jurul orei 8 în Bucureşti, a declarat preşedintele filialei, Iordănel Secrieru. El a spus că iniţial ar fi trebuit să plece trei autocare cu sindicalişti, dar că între timp au apărut „unele probleme” pentru că unii dintre cei care doreau să participe la miting nu au fost învoiţi de la serviciu şi li s-a transmis că dacă pleacă vor fi înregistraţi ca absenţi. „Cei care vor participa la miting sunt în ture libere sau în concediu”, a spus Secrieru, care a menţionat că „sunt presiuni de tot felul” în ceea ce priveşte asigurarea transportului sindicaliştilor.

Peste cinci sute de membri ai sindicatelor sucevene afiliate la CNSRL-Frăţia vor pleca marţi seara spre Bucureşti, în nouă autocare, dar şi cu trenul. Liderul CNSRL-Frăţia Suceava, Gheorghe Leuştean, a declarat că numărul sindicaliştilor care ar fi vrut să participe era mult mai mare, dar că a întâmpinat probleme privind asigurarea transportului. „Am avut probleme cu autocarele”, a spus Leuştean, care a precizat că proprietarii firmelor care închiriaseră autocarele l-au informat luni seara că trebuie să renunţe la contracte pentru că au fost avertizaţi de RAR că li se va retrage licenţa dacă autobuzele nu sunt pe trasee.

El a arătat că iniţial ar fi trebui să plece 12 autocare cu membri de sindicat, dar că a reuşit să obţină doar nouă autocare, iar o parte dintre sindicalişti, din zona Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc vor merge cu trenul spre Bucureşti. „Oamenii s-au săturat de ceea ce se întâmplă şi merg cu mare dragoste la miting”, a spus liderul CNSRL Frăţia Suceava. Leuştean a spus că deplasarea se face cu fondurile sindicatului, dar a subliniat că printre membrii sindicali sunt şi membri ai PDL, PNŢCD sau PSD. „Suntem porniţi să nu ne întoarcem până nu cade Guvernul”, a mai spus Leuştean.

Moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie va fi dezbătută şi votată miercuri, cu începere de la ora 11.00.

Tot miercuri, sindicaliştii se vor aduna între orele 7.30 şi 9.00, după care vor pleca spre Piaţa Victoriei, unde la ora 10.00 va începe mitingul. O oră mai târziu, sindicaliştii vor pleca în marş pe traseul Bulevardul Magheru – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei, unde vor rămâne până aproximativ la ora 17.30, aşteptând rezultatul votului la moţiunea de cenzură.


Intră acum și în grupul de