O eleva de la Colegiul „Mihai Bacescu” Falticeni a obtinut medalia de bronz la Olimpiada Internationala de Astronomie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pregătită chiar de către tatăl său, o elevă de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni a obţinut o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie.

„În perioada 16-24 octombrie 2010, a avut loc faza internaţională a Olimpiadei de Astronomie, secţiunea juniori, care s-a desfăşurat în Crimeea, Ucraina, localitatea Sudak. Cei 5 elevi care au compus lotul României au obţinut două medalii de bronz şi două medalii de argint”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete.

Acesta a precizat că din componenţa lotului României, Iustina Crăciun, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, participantă pentru prima oară la această olimpiadă, a obţinut medalia de bronz.

„Eleva a fost pregătită chiar de tatăl ei, dr. Petru Crăciun, profesor la Colegiul Agricol Fălticeni şi coordonator al Cercului de Astronomie de la Palatul Copiilor”, a subliniat şeful IŞJ Suceava.

La concurs au participat elevi din 18 ţări. Olimpiada are trei probe: proba teoretică, proba observaţională şi proba de analiza datelor.


Intră acum și în grupul de