Gheorghe Flutur: Prin PNI „Anghel Saligny” vor fi modernizate drumurile județene Frasin-Ostra, Satu Mare-Grănicești, Dolhasca-Oniceni, Brodina-Brodina de Jos și Rotopănești – Brădățel


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” s-au aprobat cinci proiecte pentru județul Suceava.

Potrivit lui Flutur va fi finanțată asfaltarea drumului județean 177A, care leagă localitățile Frasin – Stulpicani – Ostra, ce face legătura cu orașul Broșteni prin pasul Puzdra, unde se vor mai execucta și lucrări de consolidare versanți pe 6 km, reabilitate a 23 de poduri și două poduri noi.

Prin PNI „Anghel Saligny” se va moderniza și DJ 178B, care face legătura între comunele Satu Mare și Grănicești, unde pe 3,2 km, actualmente drum pietruit, pe care se vor aplica două straturi de asfalt și se vor realiza și mai multe podețe.

El a menționat că acest drum va face și legătura municipiului Rădăuţi cu drumul european E85.

Prin același program de investiții se va reabilita și DJ 208E, Dolhești – Manolea – Forăști – Oniceni, unde pe o lungime de 15,77 km se vor aplica două straturi asfaltice și se vor reabilita patru poduri.

Un alt proiect de modernizare va fi executat la DJ 176 Brodina – Brodina de Jos, spre Argel, fiind vorba de un tronson de 6 km și la care se realizează îmbrăcăminte din fier beton rutier, ziduri de sprijin și trei poduri.

Va rămâne o distanță de 9 km care va trebui scoasă din fondul forestier pentru a îmbunătăți legătura dintre Brodina și Moldovița, a precizat Flutur.

Tot prin PNI „Anghel Saligny” va fi modernizat DJ 209M, pe tronsonul Rotopănești – Brădățel, un tronson 1,34 km unde se vor reabilita și 27 de podețe acces locuințe.

„Pe lângă aceste cinci proiecte aprobate prin Programul “Anghel Saligny”, continuăm procesul de modernizare a drumurilor județene, unde suntem în curs de finalizare: DJ 209L Pleşa, DJ 209A Mălini – Slatina, DJ 291A Mușenița, DJ 208C Hârtop – Vulturești,  DJ 178C Rădăuți – Frătăuți – Bilca, DJ 174C Panaci – Bilbor, Drumul Județean Grădinița – Coșna, care leagă comuna Coșna de Bistrița Năsăud și “Drumul Talienilor” DJ 209B Malini – Borca”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de